Bourání s Petrem Knoblochem

16. listopad 2011

Hostem 99. dílu Bourání bude grafický a webový designér Petr Knobloch.

Budeme si povídat o jeho studiu ve Spojených státech, o vytváření kvality v Česku, o zapojení do mezinárodních projektů, o jeho vztahu k architektuře a jako vždy dojde i na plány a ambice.

Petr Knobloch (*1962)
- absolvoval ateliér 2D designu na Cranbrook Academy of Art v Michiganu, USA, kde studoval v rámci stipendijního programu Fulbrightovy nadace (1997-1999)
- od konce 90. let postupně pracoval v agenturách Ogilvy Interactive Detroit, Agency.com New York, Samba Digital Media a Symblaze Praha, kde jako art director a kreativní ředitel vedl designérské týmy na internetových projektech. Odpovídal například za globální internetovou podobu Ford Motor Company, navrhl webové prezentace British Airways, Coca Coly, Gucci či Vodafone.
- v roce 2001 založil společně s designérem Tomášem Celiznou designérsko vývojářské studio dgú, které vytvořlo internetové prezentace řady českých kulturních institucí, architektonických kanceláří a neziskových organizací (např. Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze, Moravská galerie Brno, A69 architekti, ADNS architekti, Aulík Fišer architekti, České centrum Londýn, a další).
- od roku 2009 realizuje internetové projekty pod hlavičkou vlastní společnosti SORT OF, která v posledních letech navrhla například redesign oficiálního portálu České vlády, vytvořila internetový portál Designbloku, portál o designu DesignGuide nebo webovou prezentaci galerie Křehký.

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.