Brice Mensah, Robota, Evergreen

29. srpen 2009

Novým Top Styl Designérem se 26.8.2009 stal Brice Mensah. Ačkoliv Modeschau držela palce spíš jiným soutěžícím návrhářům, nemůžeme popřít, že způsob, jakým Brice představil svou kolekci Simply White byl opravdu velmi zajímavý.

Vzdušné bílé šaty předvedly na mole Stylu a Kabo modelky zcela skryté v černých elastických overalech. Rozhovor s čerstvým Top Styl Designérem si poslechněte zde.

EVERGREEN boutique v Praze reprezentuje ekologickou módu. Návrhy oblečení vznikají v Londýně a šije se v indickém Kathmandu z konopí, organické bavlny a vlny. Více se o protialergické a etické módě dozvíte v reportáži z obchodu ve Slezské ulici 28 na pražských Vinohradech.

Druhá reportáž je také z Vinohrad, konkrétně z Moravské ulice číslo 2. Koncem června tam začala fungovat prodejní galerie Robota. Prezentuje práce studentů, začínajících návrhářů a designérů do 35-ti let. V industriálním country interiéru najdete originální oblečení, doplňky a šperky a od 19. září tam bude výstava designérské značky Dvojitá Porce. Zajímalo nás, jak se galerii Robota v začátcích daří. zvuk robota

odkazy:
www.bricemensah.com
www.etique.cz
www.pragueshopper.cz/cs/clanky/galerie-robota
www.galerierobota.cz

playlist:
Little Dragon - Blinking Pigs, 2009 (Peacefrog)
Toro y Moi - Blessa, 2009 (Carpark)
The XX - Basic Space (Pariah Remix), 2009 (Young Turks)
Thunderheist - Space Cowboy , 2009 (Big Dada)
LittleGirls - Tambourine, 2009 (Captured Tracks)
Little Joy - Noones Better Sake, 2009 (Rough Trade Records)
Thunderheist - Slow Roll, 2009 (Big Dada)
Dizee Rascal - Stop Dat, 2004 (XL)
Glass Candy - Animal Imagination, 2008 (Italians Do It Better)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.