Brňanka házela květináči a covid způsobil nedostatek trpaslíků. Dejte si nej zprávy minulého týdne

23. duben 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejfialovější švestky ze zpravodajského háje. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici dekorací zaujala informace o tom, že zahradnictví po celém světě se v posledních měsících potýkají s nedostatkem dekorativních trpaslíků. Může za to nečekaně vysoká poptávka po zahradních dekoracích a problémy s dodávkami zásob způsobené pandemií koronaviru a nedávnou blokádou Suezského průplavu. Šokující, jak je svět propojen a vše souvisí se vším, myslí si Mikrovlnky.

Zuzanu, která ignoruje světové dění, upoutala zpráva o tom, že pořádně rozparáděná byla žena v Brně, která házela z okna květináče na zaparkovaná auta a poté se pustila do křížku s dělníky. Její počínání neušlo pozornosti svědků, kteří na výtržnici zavolali strážníky. A jak to dopadlo, to si asi můžete domyslet.

Je mezi brněnskou dračicí a dírou na trhu trpaslíčků nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.