Buchty: Dvakrát mysli a jednou kupuj

8. květen 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková tentokrát konverzovaly o tom, jaké trampoty mají s nakupováním, zejména oblečení.

Ivana si občas kupuje oblečení na galavečery, aniž by na jakékoli chodila. Když už tam jde, stejnak si vezme komfortní oblečení. Zuzana si bláhově kupuje hadříky, které jí jsou malé nebo velké, a při nákupu on-line nekontroluje rozměry věcí, třeba nábytku, což už ji několikrát vytrestalo. Zuzana zavzpomínala, jak si její máma za komunistů ušila kabát z deky s vlastními keramickými knoflíky, což byla znouzectnost – v obchodech nic nebylo. Poté se obě zastyděly, že moc nakupují, a nabádaly posluchače, aby mysleli na globální oteplování a environmentální žal a omezili nakupování nebo aspoň shopovali lokálně.

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, jak jste si koupili pohorky na podpatku a o číslo menší boty.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.