České chalupářství trenduje i v Londýně: fotografka Johana Kasalická miluje outdoor

12. září 2023

„Kombinovat outdoor a urban styl je momentálně dost trendy. Takže řada mých věcí z dětství, které jsem strávila na chatě, je relevantní i v Londýně,“ popisuje Johana Kasalická. Fotografka, která stojí za nezávislým magazínem Nový zine. Už pět let žije v Británii a pracuje v luxusní módní značce. Poslechněte si, jaké outdoorové klasiky jí ještě v práci projdou a jaké už ne.

„Vždy, když jedu do Prahy, počítám s tím, že zabrousím do skříní u nás doma a do lokálních vintage obchodů,“ říká Johana a ukazuje mi outdoorové sandály, které si tentokrát vypůjčila od své mámy. Na natáčení podcastu Šatníky přivezla věci, které ráda nosí v Česku i v Anglii.

Johana v Londýně vystudovala London College of Fashion a pracuje tam jako asistentka produkce v módní značce Alexander Mcqueen. Do Prahy přijela představit nové číslo svého nezávislého magazínu Nový zine, ve kterém dává prostor mladým tvůrcům. Poslechněte si, jaké její outfity už jsou na londýnskou high fashion scénu moc, v čem se Johana cítí nejlépe a co si ráda půjčuje z českého šatníku své mámy a bráchy.

Poslechněte si, jak chalupářský outdoor trenduje v Londýně. Fotografka Johana Kasalická otevírá kufr s věcmi, které ráda nosí v Česku i v Anglii.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.