Česko je nejlepší místo k životu i k objevování. BackPack Lady vypráví o svých kulinárních výletech

25. červenec 2021
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Michaela v bořetickém kroji

Cestovatelka Michaela Bugrisová, známá taky jako BackPack Lady, ráda cestuje za kulinárními specialitami. Nejraději jezdí vlakem, s batohem a foťákem.

Hlavním městem Plzeňského kraje jsou Domažlice. Jihočeskému kraji vládne Tábor. A centrem Moravskoslezského kraje je Krnov. Pokud vám to nesedí s oficiálními celky české samosprávy, máte samozřejmě pravdu. Takhle to ale vidí Michaela Bugrisová, cestovatelka, která se po cestách například do jihovýchodní Asie  nebo pobytu na Sicílii vrhla na gastronomické výlety po regionech Česka.

Od frgálů po chodské koláče

I vlivem koronavirové pandemie nakonec Michaela Bugrisová napsala ze svých výletů gastronomický cestopis S chutí po Česku. V něm se věnuje například chodským koláčům, krnovské řecké kuchyni, litoměřickým vinicím, táborské gastronomii a procházkám a výletům s tím spojenými.

V její knize je 13 českých krajů. Chybí Praha a kniha upřednostňuje menší regionální centra a jejich specifické tradice.

Úžasné Česko

Michaela Bugrisová vyhledává to pozitivní, Česko jejím pohledem je idylické. „Myslím, že Češi nejsou moc kontaktní, ale jakmile prolomím ledy, tak potom lidé často povídají víc než já. Mám s lidmi v Česku velmi milou zkušenost. Myslím, že Česko je nejlepší místo na žití a skvělá země na objevování.“ Tím má namysli přírodu, gastronomii i setkávání s lidmi, které miluje.

Poslechněte si víc o regionálních specialitách a nadšeném poznávání Česka. Nabízíme vám kompletní záznam cestovatelského magazínu Casablanca s Michaelou Bugrisovou.

Kremrole plněné tvarůžkovou pěnou od Poštulků z Loštic
Merhování chodských koláčů je řemeslo
Pražírna kávy v Krnově od paní Petropulosové, kde dělá i zmiňované frappé
Socha cestovatele Jana Eskymo Welzla vítá návštěvníky zábřežského vlakového nádraží
autor: Pavel Sladký
Spustit audio