Co když nevyjde Erasmus?

24. červenec 2012

Vedle programu pro cesty za studiem po Evropské unii Erasmus a meziuniverzitního freemovers si můžete studijní zahraniční pobyt vyřešit v případě neúspěchu celkem jednoduše po vlastní ose.

Cesta do zahraničí není vlastně nijak náročná. Stačí včas začít věci řešit, správně si vybrat místo svého pobytu, vyřídit vízum a můžete vlastně vyrazit. Většinu zařídí zprostředkovatelská agentura. O tom, jak celý proces probíhá, kam všude může člověk vycestovat, co tam čekat a na kolik ho taková cesta vyjde, jsme si v Universu v úterý večer povídali s Bárou Sedláčkovou z Alfa Agency.

Agentur, které se vám o zahraniční studijní cestu postarají, je v České republice už celá řada. O možnostech pracovního uplatnění v zahraničí, nákladech na pobyt i úskalích, na která je třeba před i po odjezdu pamatovat, po telefonu v Universu mluvila Katka Mertenová z agentury Information Planet.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.