Design na VŠUP

14. říjen 2010

Od 5. října je na pražské VŠUP otevřena instalace nazvaná Hostina pro návštěvu z jiného světa, která vznikla původně pro věhlasný milánský veletrh Salone Internazionale Del Mobile.

Studenti VŠUP na jedné z nejvýraznějších přehlídek světových trendů v designu a užitém umění představili projekt na doprovodné akci That´s Design!, která se zaměřuje na mladé návrháře a designéry. Koncept hostiny (na výstavě najdete všechny výrobky na jediném dlouhém stole) je hodně vstřícný a zároveň nosný, díky tomu se prezentace VŠUP v Miláně neztratila.
Na instalaci se podílelo 6 ateliérů spojených s designem výrobků, celkově 24 studentů a jeden z vystavujících (a zároveň autor instalace) Tomáš Varga přišel do Odpolední session 14. října 2010.

Jak říká katalog, funkčnost jednotlivých artefaktů je ale minimalizována ve prospěch netradiční a inovativní formy. Zastoupeny jsou práce studentů, které vybírala porota složená z pedagogů VŠUP a přizvaných odborníků ve složení : Eva Eisler, Michal Froněk, Jiří Pelcl, Pavel Knapek a Rony Plesl za VŠUP a jako externí kurátoři Jana Zielinski a Jiří Macek.

Informace o výstavě najdete také na stránkách školy.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio