Designblok slaví 20 let. S čím na něj míří mladá generace českých designérů?

25. říjen 2018

V Praze dnes startuje nejprestižnější česká přehlídka designu. Designblok slaví dvě dekády fungování a láká na  výstavy, módní přehlídky a doprovodné programy na Výstavišti i v Colloredo-Mansfeldském paláci. Co by vám nemělo utéct podle absolventek UMPRUM Lenky Vackové a Báry Moravové?

Designblok je sice velký, ale přehledně strukturovaný. Největší koncentrace designu je na Výstavišti. V Průmyslovém paláci najdete Openstudio – prostor pro designéry, školní ateliéry a studenty, Superstudio – prostor pro výrobce a Designérii – centrální halu s instalací českých tvůrců, kde se uskuteční přes třicet módních přehlídek. U těch nebudeme chybět a v příští Modeschau vám přineseme obsáhlý report.

Fashion Design Lenky Vackové

V působivém interiéru Lapidária se usídlil Arthouse, výstava sběratelského designu, která je v zábavné interakci s historickými sochami a architektonickými prvky. Dvacet let fungování Designbloku oslavuje Manifest, výstava známých českých i zahraničních hvězd designu v Colloredo-Mansfeldském paláci na Starém Městě. Řada dalších doprovodných výstav a programů běží po celém městě. Designblok můžete navštívit až do 29. října.

V rozhovoru s nedávnými absolventkami pražské UMPRUM Bárou Moravovou a Lenkou Vackovou se dozvíte jejich osobní programové tipy, ale také to, s čím mladé designérky na Designblok míří, co pro ně akce znamená a co od prezentací na ní očekávají.

Playlist:

Arca – Desafio, Zutzut edit
Hellwana – Dear Lovers
Mechatok Linked
Uli K – Like
Grimes – Butterfly
Soda Plains – She Has All Kinds Of Temperatures
R Y K T – Wi_Ti
Summer Of Haze – Future

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.