Dinosauři Awkward, Chatty store opening

15. září 2012

S návrhářkami značky Awkward jsme natáčeli o zářivě barevných dinosauřích botách, se kterými vyhrály sekci doplňků v soutěži Start_Up na Prague Fashion Weekendu 2012. Přinášíme také reportáž z otvíračky obchodu značky Chatty v Haštalské ulici v Praze.

Lucie Jelínková a Monika Nováková se daly dohromady náhodou, v rámci semestrálního úkolu vytvořit společnou značku. Jejich label Awkward zaznamenal po premiéře na letošním VŠUP shopu raketový start. Kolekci inspirovanou hrdinkou knih Muži, kteří nenávidí ženy jsme vám představili už v červnu, tento měsíc bude k vidění ještě jednou – na přehlídce Dreft Fashion Weeku (který by se podle nás s ohledem na svůj řídký program měl jmenovat Dreft Fashion Weekend).

Na Prague Fashion Weekendu (který by se podle nás díky hustotě a kvalitě programu klidně mohl jmenovat Prague Fashion Week) představily designérky Awkward svoji nejnovější práci. V rámci soutěže pro mladé designéry Start_Up poslaly na molo zářivé boty z kusů těl dinosaurů a odnesly si za ně cenu odborné poroty (50 000 Kč) i bloggerů (nejmenovaný alkohol na celý rok – doufáme, že to nezpomalí jejich intenzivní pracovní nasazení). Fotky z finálové přehlídky Start_Up najdete tady. Rozhovor o dinosauřích souvislostech jsme s nimi natočili dva dny před výhrou na Start_Up, v prvním prohibičním ránu České republiky.

Radka Sirková a Anna Tušková dostávají za kolekce značky Chatty nejrůznější prestižní ocenění, ale teprve minulý týden si splnily několikaletý sen. Otevřely si samostatný obchod v centru Prahy, ve kterém se s jejich „luxury casual wear“ můžete seznámit v zajímavém interiéru. Z přehlídek Prague Fashion Weekendu na otvíračku Chatty přeběhla Anna Mayerová.

Značku Chatty sledujeme od prvních kolekcí, její historie sahá do roku 2005. Z našeho obsáhlého archivu si můžete poslechnout třeba rozhovor z roku 2007 o jejich začátcích nebo rozhovor z roku 2009 o diplomce, kterou Radka Sirková psala na VŠUP. Povedenou přehlídku a instalaci kolekce Chatty z Designbloku 2011, za kterou mimo jiné získaly ocenění, si můžete připomenout v rozhovoru zde.

Na Designbloku se budou Chatty prezentovat i letos, těšíme se, s čím po loňské řeznické stylizaci přijdou. Na přehlídku můžete zajít v sobotu 6. října do kostela sv. Šimona a Judy (vloni Chatty představily kolekci inspirovanou výkladem snů, dámské oděvy předvedli krásní mužští modelové). Ve stejný den se na Premiere Fashion Weeku v rámci Designbloku představí mimo jiné i Miro Sabo, Denisa Nová nebo Hana Zárubová.

Odkazy:
facebook.com/pages/Awkward-Collection
fashionweekend.cz
vsup.cz
chatty.cz
facebook.com/pages/Chatty
designblok.cz

Playlist:
Kevin Harrison – Views Of The Rhine (Glass Records)
Rone – Parade (Infine Music)
Diskette Romances – Emerson J. Banks (uns.)
Dizcoa – Loop (Fat City)
IO Echo – Carnation (IAMSOUND)
L.A.S.’s Crime – Frenesya (Mannequin Records)
My Gold Mask – I Dont Need The Reason (uns.)
Ssleeping DesiresS – No Places (Sweating Tapes)
TOPS – Easy Friends (Arbutus Records)
The Soft Walls – House Concern (Faux Discx

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.