Distrikt: Praha v roce 2025 a Periferní snění

6. červen 2014

Snížit objem aut ve městě, zastavit vylidňování centra, opravit ulice, zlepšit konkurenceschopnost veřejné dopravy – potřebuje to snad každé město na světě. Jak se k plánování své budoucnosti postaví Praha, naznačí už reakce na Vizi mobility a veřejného prostoru Praha 2025, materiál pražského Auto*Matu. Na rozdíl od Hamburku, jehož radnice nedávno vyhlásila záměr do dvaceti let vykázat všechna auta, vypadají změny navržené Auto*Matem zdánlivě jako kosmetické úpravy.

Rozhovor s hlavním autorem materiálu Praha 2025 Vratislavem Fillerem, který je slyšet v úvodní části Distriktu, je kromě rekapitulace hlavních rysů vize Auto*Matu i o inspiraci městskými komunitami bez aut, umění ve veřejném prostoru nebo carsharingu.

03154624.jpeg

Na pražských sídlištích se bude promítat film Periferní snění o místní identitě a budování komunity na Černém Mostě kolem centra Plechárna. O časosběrném absolventském filmu v Distriktu mluvila jeho producentka Alena Stibralová. Periferní snění, které vzniklo, aby probouzelo debatu mezi místními na Černém Mostě, se bude v červnu promítat na Hůrce, Opatově a v Ďáblicích, více informací najdete tady.

03154627.jpeg


Playlist
Eminem – Infinite
tUnE yArDs – Wait For
Ratking feat. King Krule – So Sick Stories
Sharon Van Etten – Your Love Is Killing Me
Cloud Nothings – Psychic Trauma
Clipping – Work Work
Eminem – 303

Spustit audio