Důchodce jel omylem do Brna a mladík ukradl dívce peníze díky jejím víčkům. To jsou zprávy minulého týdne

24. prosinec 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejchutnější ciabatty ze zpravodajské pekárny. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako kosmopolitní osobu mluvící několika jazyky zaujala informace o tom, že tři přátelé založili startup a vytvořili aplikaci, která v reálném čase dokáže měnit přízvuk. Mladí muži se poznali na americké Stanfordově univerzitě. Jeden pochází z Ruska, druhý z Venezuely a třetí z Číny. Nedorozumění spojená s jejich přízvukem je přivedla na nápad, jak takový problém vyřešit.

Zuzanu jakožto fanynku krimizpráv šokovala informace o tom, že mladík nadzvedl expřítelkyni víčka, aby se jí naboural do bankovního účtu. Osmadvacetiletý muž navštívil svou bývalou přítelkyni. Ta byla v té době nemocná a mladý muž jí připravil jídlo a léky. Když potom usnula, přiložil jí prst na telefon a otiskem ho odemkl. Následně spící ženě ještě nadzvedl oční víčka, aby se dostal přes kontrolu rozpoznávání obličeje do jejího konta. Ukradené peníze měl použít na zaplacení svých dluhů z hazardních her.

Nakonec nemohla chybět soudnička z Brna. Odvážný kousek předvedl třiasedmdesátiletý řidič automobilu, když se na dálnici D2 poblíž Podivína vyřítil do protisměru. Jízda proti jedoucím autům nakonec netrvala dlouho. Všemu přihlížela hlídka policistů, která zmateného motoristu chytila.

Je mezi odbržděným seniorem, aplikací na změnu nářečí a víčkovým zlodějem nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.