Echo Live: John Grant z festivalu Primavera Sound

13. srpen 2014

Ve čtvrtečním vydání pořadu Echo Live si pustíme vystoupení písničkáře Johna Granta, který už letos uchvátil publikum na Colours of Ostrava. Nás čeká jeho koncert z letošního ročníku festivalu Primavera Sound.

Denverský písničkář John Grant vstoupil na hudební scénu jako frontman kapely The Czars, která vznikla v polovině 90. let a do svého rozpadu v roce 2004 stihla vydat sedm desek. Sólový debut Queen of Denmark, na kterém se Grant vyrovnává s alkoholovou i drogovou minulostí a se svou homosexuální orientací, vydal Grant v roce 2010 a podle časopisu Mojo šlo o nejlepší nahrávku toho roku. Pozitivně přijaté album doplnil v současnosti na Islandu žijící hudebník v loňském roce, kdy pustil do světa nahrávku Pale Green Ghosts.

Vystoupení Johna Granta z letošního ročníku barcelonského festivalu Primavera Sound natočila pro Evropskou vysílací unii a i pro Radio Wave stanice Catalunya Radio.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.