Electro-rockoví Pivot míří na konci dubna do Prahy

24. duben 2009

Čerstvá akvizice legendárního labelu Warp Records, australští Pivot, vydali loni kritikou opěvovanou desku O Sountrack My Heart. Letos s ní poprvé navštíví střední a východní Evropu - 30. dubna se kapela společně s ostravskými Dreams About Tomorrow představí i na strahovské Sedmičce. UVNITŘ: Rozhovor se skupinou Pivot

Srdce tria Pivot tvoří již deset let sourozenecká dvojice Pikeových, Richard obsluhuje kytaru, basu a klávesy, jeho bratr Laurenz, známý též z experimentálněji laděných Triosk, hraje na bicí. Původně improvizační kapela, tehdy ještě s fenomenálním pianistou Adrianem Klumpesem, vydala první desku Make Me Love You až v roce 2005. Dočkala se s ní uznání zejména v domácí Austrálii - byli s ní vedle Architecture in Helsinki nebo Wolfmother nominování na prestižní J Awards - ale zejména propracované živé koncerty je vynesly na vrchol elektro-rockové scény.

00906530.jpeg

Krátce po vydání desky se ke kapele připojil 'laptopář' Dave Miller, společně pak již pro světoznámý label Warp Records natočili nejdřív ochutnávkové EP In The Blood a posléze i ceněnou druhou nahrávku O Soundtrack My Heart. Na ní dokonale propojili své inspirace krautrockem a synth-popovou scénou se současnou experimentální elektronickou a vytvořili tak vysoce výbušnou fůzi chytlavých elektronických melodií s analogovou rytmikou.

00906532.jpeg

O jejich živém mistrovství se můžete přesvědčit ve čtvrtek 30. dubna, na strahovské Sedmičce vystoupí za podpory indie-rockových benjamínků Dreams About Tomorrow z Ostravy. Ve stejný den je také přivítáme ve studiu Radia Wave jako hosty Odpolední session.

Více o triu Pivot najdete na MySpace kapely.

autor: Press kit
Spustit audio