Elpida Tour: Hudební benefice pro seniory

30. listopad 2011

V Odpolední session jsme si blíže představili akci Elpida Tour. Do studia Radia Wave dorazil Jiří Hrabě z obecně prospěšné společnosti Elpida, jejíž motto zní „Pomáháme seniorům stát se samozřejmou, sebevědomou a respektovanou součástí naší společnosti“.

Kromě počítačových a jazykových kurzů pořádá Elpida pro seniory a seniorky kurzy jógy a tance, fotografické dílny, ale také cvičení paměti. Důležitou službou, kterou využívají tisíce lidí, je telefonní linka důvěry. V letošním roce premiérově vyráží na koncertní turné pěvecký sbor Elpida.

Koncertní šňůra, která obsáhne Prahu, Pardubice, České Budějovice, Olomouc, Brno a Hradec Králové, si klade za cíl bojovat proti diskriminaci seniorů u nás a je pokračováním kampaně Mluvme o stáří. Spolu se sborem Elpida se na klubových pódiích objeví kapela Please The Trees, Jaromír 99 a Dušan Neuwerth.

Please The Trees a sbor Elpida

Turné:
30. 11. 2011 – Palác Akropolis – Praha
07. 12. 2011 – Divadlo 29 – Pardubice
14. 12. 2011 – Kredance – České Budějovice
18. 01. 2012 – Jazz Tibet Club – Olomouc
25. 01. 2012 – Fléda – Brno
03. 02. 2012 – Klicperovo divadlo – Hradec Králové

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.