Festival On/Off ve Špíně: Prej ať zkusíme něco udělat, tak jsme to zkusili

20. červen 2016

Hudební festival v kravíně? U toho Špína nemůže chybět. Tentokrát nás ve studiu navštívil Broňa Farkač z vysočinského kolektivu Moth Catchers, který stojí za festivalem On/Off. Jeho pátý ročník se bude konat na začátku července a jako vždy v prostředí starého zemědělského stavení u Chotěboře.

Kolektiv Moth Catchers původně vznikl okolo stejnojmenného blogu. „Tak nějak jsme kritizovali to, že se u nás nic neděje,“ říká Broňa a pokračuje: „Když to někdo četl, tak vždycky napsal, že máme zkusit něco udělat. Tak jsme to zkusili.“ Jak tomu u mnoha hostů Špíny bývá, i tato parta má rozvětvenou síť kontaktů, které vedou do Jihlavy, Kolína či Olomouce. Z tohoto okruhu se ostatně rekrutují i kapely, které hrají na festivalu. Na letošním line-upu najdeme jména jako Prodavač, Argonaut nebo The Czech Psychedelic Society Manifesto, nové uskupení napojené na projekty jako Sítě, India, Black Tar Jesus nebo Obelisk of Light.

Z řad Moth Catchers pochází i kapela Toufar, která na konci minulého roku vydala svépomocí debutovou kazetu. I na ni přišla v rozhovoru řeč. Přestože někdo může název kapely odvozený od jména katolického kněze vnímat jako kontroverzní, Broňa si to umí obhájit. Kněz Toufar působil ve vesnici a snažil se pracovat s lidmi. Kapela Toufar a vlastně i Moth Catchers to vidí podobně.

03652945.jpeg

Playlist:
Toufar – IV
Noise Cowboys – Rezato
Sakala – Phobos
Bestia Triumphans – Všichni jsme otroci všech
Milemarker – Carrboro
No Knife – Bed For the Scraping
Los Fastidios – Hey You Are

autoři: Petr Wagner , Miloš Hroch , Honza Šamánek
Spustit audio