FRAVERA, Z. K. v Boheme, Petra Ptáčková

12. květen 2012

Minulý týden byl zahájen prodej kolekce Zuzany Kubíčkové v butiku Boheme, kam ji přizvala tamní rezidentka Hana Stocklassová.

S oběma jsme natočili rozhovor o jejich spolupráci a vzájemných spojnicích v módní tvorbě. Představili jsme vám také tvorbu mladého designéra Františka Kubeše, který pod značkou FRAVERA vytváří originální minimalistickou pánskou i dámskou módu. Seznámit se s ní můžete třeba na blížícím se Summer Shopu na VŠUP. Setkali jsme se také s návrhářkou Petrou Ptáčkovou, která momentálně studuje návrhářství v Paříži.

Na starých pletařských strojích na jižní Moravě vznikají modely značky Boheme, za kterou stojí Hana a Jan Stocklassovi. V pražském butiku Boheme v Dušní ulici je nově zastoupená i Zuzana Kubíčková. S Hanou Stocklassovou ji pojí studium absolvované na VŠUP a skandinávské souvislosti: Zuzana je dodnes silně ovlivněná stáží na Islandu a značka Boheme byla založená ve Švédsku. Poslechněte si rozhovor s oběma designérkami.

Minimalismus, unisex, přísná elegance – těmito slovy by se dala popsat móda značky FRAVERA, za kterou stojí student druhého ročníku v ateliéru módní tvorby na VŠUP František Kubeš. Zaujaly nás jeho pánské, unisexové i dámské kolekce, se kterými se budete moci setkat třeba na blížícím se Summer Shopu na VŠUP. Ten se odehraje v půli června v rámci Artsemestru přímo v prostoru ateliéru módní tvorby.

Jako jednu ze Shooting Fashion Stars 2009 jste mohli zaznamenat návrhářku Petru Ptáčkovou. Momentálně studuje oděvní tvorbu v Paříži a na SFS Showroom v Mánesu před nedávnem představila aktuální kolekci Spread. Dámské modely v ní pracují s kontrastními materiály a tisky, které jsou zajímavým způsobem rozptýlené a spoutané zároveň.

Odkazy:
boheme.cz
cargocollective.com/zuzanakubickova
facebook.com/ /Fravera
www.petraptackova.com

Playlist:
Apple Bong – Split Lip (uns.)
Chromatics – The Page, drumless (Italians Do It Better)
Marissa Nadler – Apostle(Box of Cedar)
Family Band – Night Song (No Quarter)
DM Krew – Turin Test (Voltaire)
Saint Etienne – Ive Got Your Music, Golden Filter Remix (Casablanca Records)
Kero Kero Bonito – Ms. World feat Mayu Tanaka (uns.)
Doseone – End & Egg (Anticon)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.