Grundfunk pozval na pražský koncert Jazzanovy a vypustil živý P-funk ze Švédska

14. září 2022

Nabitý podzim plný zajímavých koncertů pokračuje, a tak jsme pozvali na událost tohoto týdne. Do pražského klubu Palác Akropolis v sobotu 17.září zavítá berlínská Jazzanova společně s DJjem Amirem a projektem Strata Records - the Sound of Detroit, který studiově představila na jaře letošního roku. 

Acid-jazzová kapela Night Trains má po třech letech od svého návratu na kontě další single - skladbu Don't Fake It (Keep It Real!).

Zvali jsme vás na koncert uskupení Jazzanova společně s DJjem Amirem v Palác Akropolis. Více už v události.

Celé album Strata Records - the Sound of Detroit - reimagined by Jazzanova je k poslechu například zde.

Debutová deska Universal Vibrations, za kterou stojí Sam Redmore, je konečně venku. Dvě ukázky prolétly vysíláním a tady ji máte celou k poslechu i podpoře.

Švédský p-funkový mág M-rock letos vydal desku Celebration a z koncertu, na kterém ji v únoru představil, pořídil záznam. Na nějakých osmnáct minut jsme se tak přesunuli do jazzového klubu Fasching ve Stockholmu, abychom vám atmosféru tohoto vystoupení patřičně navodili. Tady si jej můžete dát v celé své kráse.

Prostřednictvím debutové desky Bouncing jsme si představili italské instrumentalisty, kteří si říkají C'ammafunk. Výtvory této šestice virtuosů můžete obdivovat tu.

Omar Lye-Fook refixnul svůj devět let starý opus The Man a do videoklipu k němu obsadil navíc celou svou rodinu.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.