Grundfunk presents Slynk

8. červen 2014

Po krátké době jsme ve studiu přivítali dalšího zahraničního hosta, a zažili tak i malou premiéru. DJe a producenta z Austrálie totiž v našem pořadu nevítáme každou chvíli, právě naopak.

Slynk, jak si Evan Chandler nechá říkat, byl na své vůbec první návštěvě Prahy a při té příležitosti si s námi neváhal popovídat o svých začátcích v teenagerském věku a také o touze tvořit svoji vlastní hudbu. K tomu mu výrazně pomohla právě dráha DJe, při které si vyzkoušel různé funkční modely, které pak využil ve své produkci. To hlavní, co zaznělo, nebyl náš rozhovor, ale Slynkův skvěle vystavěný, zhruba čtyřicetiminutový set. Od funkových hitů minulosti, se kterými Slynka seznámil jeho táta, jsme se tak přehoupli do funkové současnosti, reprezentované v jeho setu například aktuálními projekty Horndogz nebo Ferry Ultra. Následovala ukázka jeho pověstných mashupů, které velice dynamicky propojil tak, aby ke konci zvolnil a dal ochutnat posluchačům ze své nejčerstvější produkce.
https://www.facebook.com/evanslynk

Fotogalerii z návštěvy si prohlédněte tady.

Ve zbývajícím čase jsme tak prolétli další kupu novinek, na které se nám v poslední době ani nedostává času. Nejprve zmínkou o desce tří výrazných vokalistů pocházejících z jedné newyorské čtvrti, a to Harlemu. Zpěvák Gregory Porter, zpěvák a pianista Donald Smith a zpěvák Mansur Scott totiž spojili své síly a výsledkem je Great Voices Of Harlem – nahrávka plná slavných melodií v podání těchto vokalistů.
http://www.greatvoicesofharlem.com/

V pravidelné rubrice Groove Window jsme také zahráli naprostou novinku – debutové EP The Royal Road kapely Beaten Bodies. Ti se před 2 lety dali dohromady v celkem sedmi lidech, aby navázali na tvorbu své oblíbené zpěvačky Erykah Badu a zkusili se chytnout na startující vlně crossoverové tvorby The Robert Glasper Experiment. Výsledkem je právě nově vycházející EP o pěti skladbách s ležérní atmosférou a nástrojovou precizností.
https://www.facebook.com/BeatenBodies

Závěr, podobně jako minule, obstaral Lee Fields se svou kapelou The Expressions a novou deskou Emma Jean, se kterou momentálně brázdí Evropu po koncertech. Vrátí se sem i na podzim tohoto roku, takže i našinec má šanci jeho show vidět, bude-li o to stát. Z aktuální desky jsme si zahráli jak vokální exhibici v podobě skladby Talk To Somebody, kde dokazuje, že přezdívku Little JB odkazující na jméno Jamese Browna nezískal náhodou, tak i instrumentální All I Need, kde pro změnu vynikla kapela The Expressions, která jej v posledních letech doprovází.
http://leefieldsandtheexpressions.com/
https://www.facebook.com/leefieldsandtheexpressions

Tradiční migrénou bohů vás každou neděli od 22 hodin na Radiu Wave provází DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

Playlist:
Prince – Screwdriver _ 2013 single _ NPG Records 4:12
Brownout – Iron Man _ 2014 Brownout Presents Brown Sabbath _ Ubiquity Records 3:57
New York Funk Exchange – Get Some _ 2014 Funkonomic Stimulus Plan _ Funk In The Trunk 4:23
Smoove & Turrell – Play To Win _ 2014 Broken Toys _ Jalapeno Records 3:51

SLYNK in the mix
Reggie B – Give Me A Reason _ 2014 free download _ Reggie B 4:31
Mahogany – Ride On The Rhythm (John Morales M+M Mix) _ BBE 8:40
Donald Smith – Expansions _ 2014 Great Voices Of Harlem _ PAO Records 7:53

Groove Window
Beaten Bodies – Totems _ 2014 Beaten Bodies EP _ Beaten Bodies 4:25
Beaten Bodies – The Royal Road _ 2014 Beaten Bodies EP _ Beaten Bodies 3:40
AMP Fiddler – Funky Monday _ 2006 Afro Strut _ Genuine 4:54
Personal Life – There's A Time For Everything _ 2013 Tokyo Dawn Records 4:08
Lee Fields & The Expressions – Talk To Somebody _ 2014 Emma Jean _ Truth & Soul Records 3:58
Lee Fields & The Expressions – All I Need _ 2014 Emma Jean _ Truth & Soul Records 3:32

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.