Grundfunk servíruje exkluzivní tracky i funk z Francie

12. prosinec 2021

Dan Hartman v Sam Redmore’s Hi Voltage Mixu, skladba It Ain't Nuthin' ze soundtracku k filmu The Addams Family 2, The Temptations s novým singlem When We Were Kings nebo v pravidelné rubrice Groove Window představená francouzská funková úderka Malka Family. Za vším hledejte groove!

Na úvod jsme si zahráli jednu ukázku z letošní výběrovky Essentials, kterou dal dohromady a na svém labelu vydal Dave Lee. Všechny si je můžete poslechnout a případně podpořit tady:

28. ledna roku 2022 se dočkáme nové desky kapely The Temptations nazvané Temptations 60, ze které pochází i první singl When We Were Kings, který najdete k poslechu třeba tady:

Pravidelná rubrika Groove Window představila francouzskou funkovou úderku Malka Family, která se po své první etapě, probíhající zejména v první polovině 90. let, vrátila v roce 2015 a zahájila tak etapu druhou. Letos vydávají zbrusu nové album nazvané Superlune, ze kterého je i v klipu ztvárněná skladba Gouvernement.

Po debutové eponymní desce Leona Berlin z roku 2018, která vyšla na komerčním velkém labelu, se letos tato nevšední zpěvačka od sousedů z Německa vrací s novinkou Change. A my ji doporučujeme k poslechu a podpoře – tuhle desku byste měli slyšet!

Po roce od sedmé studiové desky přichází Alicia Keys s osmou studiovou nazvanou KEYS. Skladby na ní najdete ve dvou verzích: ta první, originální, je prý vhodná na sobotu, zatímco „odemčená“ zase na neděli. Tak schválně, jestli se s Aliciou shodnete.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.