Grundfunk zval na koncerty a topil se v záplavě groovy novinek

7. říjen 2022

Snarky Puppy chystající se v druhé polovině října do Brna a Prahy, mají venku novou desku Empire Central a bostonskou úderku Lettuce čeká česká premiéra v brněnském Metro Music Baru již tento týden v sobotu 8.října. 

A do toho nečekaný příděl novinek - Jacob Collier se rozhodl vydat dvojalbum záznamů klavírních balad Piano Ballads - Live From The Djesse World Tour 2022 a také došlo na pár dní staré desky od The Isley Brothers, Colonel Red & Inkswel, De-Phazz, Dr. Johna nebo projektu Renegades Of Jazz.

Zatímco ve vysílání jsme vám naservírovali skladbu Elbow Grind od TRIONIQ ve studiové verzi, tady se můžete podívat na živé provedení.

Prostřednictvím jedné ukázky z alba Empire Central jsme nejenom představili novinku od Snarky Puppy, ale také pozvali na dva jejich koncerty v Česku. První bude 22.října v SONO Music Clubu v Brně a druhý o den později v pražském Velkém sále Lucerny.

Spojením dvou individualit z různých konců světa, kterými jsou Colonel Red a Inkswel, vzniklo album Holders Of The Sun Vol. 1, u kterého je evidentně naznačeno, že nejde o číslo konečné. 

Zvali jsme na premiéru amerických Lettuce v Česku, do brněnského Metro Music Baru, kam je přiváží festival Groove Brno v sobotu 8. října. Keep That Funk Alive!

Zahráli jsme tři ukázky z alba Live at Power Station, které vydala saxofonistka a zpěvačka Vanessa Collier. Poslechnout si jej celé můžete třeba tady.

Vanessa není jediným Collierem, který v tomto týdnu vydal živák. Je jím i Jacob Collier, který vydal klavírní balady ze své dosavadní tour k mnohaletému projektu DJESSE. Tak si je pusťte a nalaďte se na jeho druhou návštěvu v Česku, která proběhne v brněnském SONO Music Clubu v rámci JAZZFESTBRNO v pondělí 31.října.

De-Phazz mají venku nové album Jelly Banquet, na kterém najdete ve 23 skladbách velkou řadu hostů. Zde si jej můžete celé poslechnout a také podpořit kapelu.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.