Hedvábí, víly a mořská pěna: V pohádkovém šatníku fotografky Michaely Karásek Čejkové

27. únor 2024

„Módu beru jako hru. Jako když se dítěti podaří postavit věž z kostek. Tak takovou radost já mám, když se mi povede hezky sestavit outfit, takové bingo,“ říká fotografka Michaela Karásek Čejková. Vzpomíná, že profesoři na FAMU neměli pro její styl moc pochopení a brali ho jako nemístné fintění. Poslechněte si, kdo ovlivnil Míšin přístup k módě, jaká je její každodenní uniforma a jak podle ní vypadá dobře oblečený člověk.

„Dodnes mám ráda pohádky, k mým nejoblíbenějším patří Malá mořská víla. Zrovna nedávno jsem se na ni zase dívala a pak jsem si pořídila tenhle top,“ směje se Míša a vytahuje ze staré dubové skříně lehoučký hedvábný obláček v barvě mořské pěny. Nadýchanost, jemnost a pohádkovost se prolíná celým jejím šatníkem.

Ve skříni visí hedvábné modely od českých designérek jako je Alžběta Presová nebo Kateřina Plamitzerová. Na první pohled zaujmou také šaty a sukně od Martina Kohouta a Terezy Rosálie Kladošové. Ačkoliv je Míšin šatník poskládaný z mnoha různých zdrojů, včetně známé sekáčové appky, má okouzlující ucelený styl. Je sofistikovaný, romantický a plný fantazie.

Poslechněte si, jaké oblečení má pro Michaelu největší hodnotu a co si vybrala ze šatníku své maminky a babičky.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.