Herec Cyril Dobrý: Bydlet doma a studovat je skvělá možnost. Mrzí mě, že jsem ji prošvihl

20. květen 2021
Rozhovor VR a MM

„Když jsi starší a jsi zvyklý na nějaký standard, žiješ v nějakém bytě a utrácíš prachy, za co chceš, je pak najednou těžké se uskromnit a jít jen tak studovat. Myslím si, že je dobré toho jako mladý člověk využít. Zároveň ale znám spoustu lidí, kterým je 30 a rozhodli se jít na učňák, protože je prostě zajímá,“ říká herec Cyril Dobrý.

„Já s touhle krizí opravdu přemýšlím, že bych se šel vyučit. Všude tvrdím, že jsem řemeslník. Po rozhovorech mám často pocit, že o sobě tvrdím, že jsem pán hmoty. Tak to ale rozhodně není. Nevyrovnám se svým kamarádům, kteří to mají vystudované a dělají to profesionálně. Jestli to takhle půjde dál a bude se moct studovat dálkově, rád bych šel třeba na zámečnický učňák,“ říká Cyril Dobrý, který si kromě herectví přivydělává i jako truhlář v dílně.

Cyril Dobrý (Tomáš)

Herec Cyril Dobrý je syn herce Karla Dobrého a návrhářky kostýmů Terezy Hrzánové. Studoval francouzské gymnázium, ze kterého pak bez maturity odešel. Tři roky také studoval pražskou DAMU, kterou ve třetím ročníku přerušil a ke studiu se už nevrátil. V roce 2020 hrál jednu z hlavních rolí v oceněné televizní minisérii Zrádci. Letos natáčel film Poslední závod, který se věnuje nejslavnějšímu českému lyžaři z období před první světovou válkou Bohumilu Hančovi. V podcastovém seriálu Radia Wave Zkouškový hraje roli Tomáše. Kromě herectví pracuje v truhlářské dílně.   

„Práce na Zkouškovým pro mě byla hodně dobrodružná, protože mám s rozhlasovou prací málo zkušeností. Tím, že jsem nikdy nebyl v divadelním angažmá, chybí mi dril a asi i správná technika projevu. Přiznávám, že to pro mě bylo těžké,“ říká o spolupráci na prvním podcastovém seriálu v rozhlasovém éteru, který je z produkce Radia Wave.

Byl Cyril Dobrý od dětství veden k herectví? K jakým myšlenkám ho nasměrovala pandemie koronaviru? Co si myslí o sociálních sítích? Jaká byla jeho dvouletá zkušenost s modelingem? Poslouchejte v Rozhovoru Martina Minhy.      

 

autor: Martin Minha
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.