Hergot!: Žádná tvrdá fakta o Vánocích

23. prosinec 2012

Jan Škrob, Dominik Čejka a Petr Wagner už za existenci pořadu Hergot! několikrát dokázali svou vůli jít proti proudu – tak i tentokrát, v díle vysílaném těsně před začátkem svátků, vyhlašují v čase horečnatých aktivit a stresu válku všemu předvánočnímu shonu.

Vlastně ani ne válku, ta by pravděpodobně stála hodně potu, krve a slz, mnohem spíše jakousi pasivní rezistenci. Každý z moderátorů se vybavil několika písněmi vztahujícími se k Vánocům, jejich prožívání nebo k tomu, co všechno se o Vánocích může přihodit, každý přinesl z domova hromádku cukroví a s nohama na mixpultu byla zapálením prskavky odstartována sváteční pohoda. Snad se atmosféra, která v předposledním Hergot!u letošního roku zavládla, podařila přenést i na posluchače.

Napomoci tomu mohly tracky ve stylovém rozpětí od Daniela Johnstona přes Part Chimp k Banjo Or Freakout, Pogues a dalším.

autoři: Petr Wagner , Jan Škrob , Dominik Čejka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.