Hesla kampaní nebo barva polobotek? Jak se vyznat a rozhodnout ve volbách? Začíná série Urny

4. srpen 2021

Víc než polovina mladých Čechů a Češek do dvaceti šesti let před čtyřmi roky nešla k volbám do Poslanecké sněmovny. Proč? A proč jiní volili? Jak těžké je vyznat se v předvolebním dění? A jak vůbec politika mluví k mladým lidem? O kampaních, imagi, spotech i sloganech, ale i praktických radách jsou Urny, volební průvodce Radia Wave, který startuje 11. srpna.

Je pro úspěch ve volbách důležitá barva polobotek nebo věk? Co všechno provází předvolební kampaně? Vypadá pracovní den poslankyň a poslanců jako záběry ze zpráv? A jak ovlivňuje demokratickou společnost online prostředí sociálních sítí?

Ať už volíte poprvé, nebo máte s volbami zkušenost, podcastová série Urny vás provede cestou do volebních místností. Během pěti dílů Urny rozeberou jazyk předvolebních spotů a sloganů nebo usednou do poslaneckých lavic. Spolu se sociology, politology i novináři se pokusí odhalit motivace mladých lidí volit a zajímat se o politiku. A nabídnou pomocnou ruku všem, kterým je předvolební shon a práce českých zákonodárců zatím spíš cizí.

Podcastovou sérii Urny poslouchejte na Radiu Wave od 11. srpna 2021. Nový díl najdete každou středu na webu wave.cz/urny, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.