Hlavně nestrkat hlavu do písku. Poslechněte si to nejlepší z letošních Finančáků

29. prosinec 2022
Finančák

Jedním z nejčastějších témat, kterým se Iva Hadj Moussa a Richard Vrdlovec v magazínu Finančák věnovali, patřila schopnost lidí hospodařit s penězi: jak si postupně vytvořit finanční rezervu a jak by měla být vysoká? Na čem se dá nejlépe ušetřit? A jak si počínat, když už dostatečný polštář peněz máme: uložit, nebo investovat?

S odborníky a odbornicemi také Iva s Richardem mnohokrát probírali férovost: existují v naší zemi rovné šance na život v blahobytu? Máme všichni stejnou šanci uspět? Jak případné sociální nerovnosti snížit? Spočívá cesta k bohatství ve vzdělání? A dá se z pohledu behaviorální ekonomie říct, že někdo už se jako úspěšný narodí?

A protože peníze se dotýkají prakticky všech oblastí našeho života včetně toho partnerského, dotkli se tvůrci Finančáku i tohoto intimního tématu. Jak o penězích vůbec mluvit? A proč ze vždycky lepší dělat to otevřeně a bez toho, aby člověk schovával hlavu do písku?

Poslechněte si speciální bilanční díl s Ivou Hadj Moussou, Richardem Vrdlovcem a všemi milými hosty a hostkami, kteří do Finančáku letos přijali pozvání.

autoři: Iva Hadj Moussa , Richard Vrdlovec
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.