Ideální vztah: sen, nebo realita? Marjari představuje nový videoklip Only a Dream

22. září 2023

Českobudějovická písničkářka Marjari si s titulním singlem jejího albového debutu Hey Girl vysloužila výhru v uplynulém ročníku hitparády neobjevených Startér. Při té příležitosti získala šanci nahrát singl a videoklip pod záštitou Radia Wave a stát se součástí lineupu některých letních festivalů. Co vzešlo ze spojení producenta Kuby Kaifosze (Lazer Viking) a režiséra Petra Vlčka? Jak se stalo, že klip natáčeli v Dánsku? Marjari představuje videosingl Only a Dream.

Průrazným, stejně tak jako něžným singlem, kterým pokračuje v pro ni typické deníčkové písničkařině (tentokrát však s ostřejšími kytarami), naznačuje, že to možná všechno byl jen sen. „Je o tom, že když je člověk do někoho zamilovaný a ten vztah nevychází, tak si toho druhého může idealizovat. Možná by to ale vlastně nebylo tak ideální, jak si to představuje on,“ vysvětluje Martina Činátlová alias Marjari.

Tradičně ji na pódiích doprovází hudebníci Vlastimil Nohejl (baskytara) a Ondřej Škoch (bicí), kteří dohromady tvoří také duo YI. Kvůli natáčení doprovodného videoklipu se Marjari společně s režisérem Petrem Vlčkem vydala až na západní pobřeží Dánska. „Původně jsme to s Petrem měli v plánu udělat někde na Šumavě a jeden den jsme se tam společně vydali. Vlastně jsme z toho ale byli nějaký zpruzení. Nenašli jsme to, co jsme si představovali. Druhý den mi Petr volal, jestli budu v pohodě s tím, že pojedeme příští víkend do Dánska. Tak jsem řekla jo,“ vypráví pobaveně.

Skladba Only a Dream byla nahrána ve dvou studiích – Good Times Only Studio a Tajný Studio. Produkoval ji Lazer Viking a o mix a master se postaral Martin Havlen (Resound studio). Single cover a doprovodné fotky obstaral Kuba Zeman.

Další ročník hitparády neobjevených Startér začíná v pondělí 9. října ve 20:00 na Radiu Wave. Zvítězit v ní můžete i vy! Stačí zaslat track na adresu starter@rozhlas.cz a podrobit se tak drobnohledu nového moderátorského dua (Filip Černý a Martin Šolc) a poroty ve složení Matěj Belko, Tereza Odehnalová a Michal „Amák“ Šťastný.

autor: Filip Černý

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.