Imitátor Václav Faltus: Mně to je úplně jedno, jestli houska nebo rohlík

26. květen 2021

Hostem na telefonu dada rubriky Brambora s vejcem byl bavič a dabér Václav Faltus, který během rozhovoru vystřídal hned několik hlasů a možná i osobností. Ivana s Alešem se ho mimo jiné ptali, zda doporučuje pro zlepšení hlasové kondice syrová vejce a které hlasy je pro něj nejtěžší napodobit.

„Mně je to úplně jedno, jestli houska nebo rohlík, protože Vlasta Burian jednou řekl, že má rád zemlbábu a nazval ji housková stařena,“ odpověděl hlasem Buriana na tradiční závěrečnou otázku zběsilého rozhovoru muž, který prý umí napodobit víc než 250 hlasů. V průběhu telefonátu jsme ale zjistili i to, že Václav mimo jiné dokáže imitovat taky klakson pro hokejové fanoušky, kohouta nebo krávy. Vše nám samozřejmě i ve zvuku předvedl.

Do hudebního okénka vybral Aleš skladbu Hello z roku 2010 od muže, který se jmenuje Martin Laurent Picandet, ale říká si Martin Solveig. V klipu k tomuto hitu si zahrál i slavný tenista Novak Djokovic. Je škoda, že tvůrci tehdy neoslovili Aleše, který taky umí hrát tenis, ale málo se to ví.

Co si Václav Faltus myslí o skákání do řeči, ve kterém jsou Ivana s Alešem mistři? A proč je dobré si do bot strkat syrové brambory? Poslechněte si celý díl Brambory s vejcem a zjistíte to.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.