Italové se bouří kvůli drahým špagetám a v Brně vyskakoval z křoví onanista. To jsou top zprávy týdne

16. červen 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlahodnější jogurty ze zpravodajské mlékárny. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Zuzanu jako milovnici kuriozit zaujala zpráva o tom, že japonští policisté řeší kuriózní krádeže. Z veřejných pisoárů mizí ve velkém odtokové mřížky, které ale nemají valnou finanční hodnotu.

Ivanu coby fanynku karbohydrátů šokovala informace o tom, že Italové chystají celostátní bojkot těstovin. Nelíbí se jim jejich rostoucí ceny, které se v současnosti v zemi zvýšily o dvojnásobek inflace, na což se rozhodla reagovat organizace na ochranu spotřebitelů. Italy a Italky vyzývá k týdenní stávce za těstoviny, během které by měli oblíbenou potravinu vyloučit z jídelníčku. Organizace doufá, že tímto gestem vytvoří tlak na italskou vládu, která se po krizovém zasedání minulý měsíc rozhodla, že ceny těstovin nijak regulovat nebude.

Samozřejmě nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna. Na tamní Bílé hoře vyskakoval z křoví onanista. Vábil k sobě ženy, které se vydaly i se svými čtyřnohými mazlíčky na procházku, ale se zlou se potázal.

Je mezi asertivním masturbantem, předraženými těstovinami a japonským fantomem záchodů nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to je přeci úplně jedno. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.