Jak dlouho vyrábí slepička vejce? A jak vytáhnout ježka z plotu? Aneb informace, které jste nechtěli vědět, ale byla by jich škoda

21. srpen 2024

Ivanka se na začátek dílu, který měl původně být o zázrazích a kuriozitách, dlouze rozvyprávěla o tom, že zachraňovala ježka, který bříškem uvízl v plotě. Vyndat se jí ho ale nepodařilo, tak povolala hot hasičstvo, které z tohoto úkolu kupodivu nebylo překvapené.

Zuzana pak pokračovala svým výčtem toho, co se na internetu dočetla o vejcích - např. že kuchařská čepice má tolik záhybů, kolik je způsobů vaření vajec nebo že slípce trvá asi 24 hod., než porodí vejce. Ivanka pak povyprávěla své trauma z dětství, kdy na škole v přírodě měli dostat pštrosí vejce, ale zjistilo se, že je to ve skutečnosti sekaná s vejci natvrdo, navíc hnusná. Ivanka z toho vyvodila, že celý život vlastně narážíme na pštrosí vejce v podobě různých nemilých událostí.

Zuzana pak povyprávěla o tom, že někdo na ni a její přátele chtěl zavolat policii, protože jsou feministky  a mohlo se jít pomalu domů.

Chcete si přemítat o tom, co jsou středověké škorně a kolik vajec se dá sníst na posezení? Pusťte si do uší a duše Buchty a možná se Vám to zadaří.

Spustit audio

Související