Jak rozjet a udržet výběrový sekáč? Na Letné boduje kombinace autorské módy a vintage

7. únor 2018

V Modeschau jsme se věnovali recyklované módě, která reflektuje styl současné klubové scény. Martině z Recycle Vintage Store se podařilo rozjet a udržet sen řady hipsterů – cool výběrový sekáč na Letné. V čem je její koncept jedinečný, díky čemu se udržel a jak vznikají její čím dál tím zajímavější autorské kolekce?

Martina rozjížděla svůj první obchod v životě s desetiměsíční dcerkou na ruce. Říká, že právě díky mateřství jí před třemi lety došlo, že konečně musí jít za svým snem. Odešla z kancelářské práce a začala přeprodávat vintage a secondhandové oblečení v malém, ale strategicky velmi dobře situovaném prostoru na Letné. V sousedství knihkupectví Page Five, kavárny Bistro 8 a dalších oblíbených adres, kolem kterých krouží hip „mladí a neklidní“ z Prahy i ze zahraničí. Právě turisté byli ze začátku také nejlepšími zákazníky, ale v poslední době se i díky autorským kolekcím tenhle poměr proměňuje.

Recycle Vintage Store se během tří let fungování postupně vyprofiloval k výraznému osobitému rukopisu, který čerpá z osmdesátých, devadesátých a v poslední době i z nultých let. Minulost míchá chytrým stylingem se současnými trendy, které vychází z klubové scény a východoevropských ulic. Výsledkem jsou malé kolekce, které jsou podle mého osobního názoru čím dál tím povedenější a zajímavější.

Recycle Vintage Store sice stále z velké částí nabízí i nepřešité, šikovně vybrané vintage zboží, ale díky Martininým kolekcím se postupně blíží k autorské značce. Její modely zaujaly streetstylové fotografy na loňském Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku a nejnovější spolupráce s audiovizuálním kolektivem Reaper Death Seal Corporation už vypadá jako plnohodnotný a velmi povedený trendový fashion design.

Poslechněte si, jak vzniká trendy autorská móda ze sekáče Recycle Vintage Store!

Playlist:

Tone Ra x Morten – The Stomp
Ajjal – YajLove
L I M – Comet
Bilej Kluk – Reaper
Bilej Kluk – Mogul
AN System – Torture, Aggromance Remix

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.