Jak si poradit na hudební scéně? Přihlaste se na Czeching Skills

23. červenec 2020

Letošní Czeching už zná vítězku. Do zahraničí Radio Wave vyšle zpěvačku a skladatelku Teu Sofii. Pokud i vy máte svůj hudební projekt, zajímá vás téma budování hudební kariéry a chcete se zorientovat na scéně, přihlaste se na další Czeching Skills. I letošní setkání s profesionály a profesionálkami české hudební scény nabídne mladým kapelám možnost získat informace, poradit se, jak mohou v hudebním světě fungovat, a promyslet si, co vlastně se svou hudbou chtějí dál dělat.

Hudbu máte, ale řešíte, kudy dál? Další setkání Czeching Skills bude zaměřené na hledání cest na hudební scéně. Hlavními tématy budou koncertování, tedy booking, a samotné vystupování, ale také vydávání hudby a rozvoj hudební kariéry. Pozvání tentokrát přijali ředitel festivalu Pop Messe a hudebník Tomáš Kelar a ředitelka SLNKO RECORDS a hudebnice Jana Lokšenincová alias Shina.

Na Czeching Skills se můžete přihlásit tady.

Do témat nás hosté uvedou přednáškou. Poté se účastníci/ice rozdělí do dvou skupin podle zájmu a budou moci s hosty probírat daná témata do detailu v diskuzi a při skupinové práci.

Kapacita je omezená, registrovat se můžete do konce srpna.

Akce se koná 11. září od 16:00 ve Studiu 2 v budově Českého rozhlasu na Vinohradské 12 v Praze. Vstup pro registrované je zdarma. Czeching Skills pořádá Radio Wave ve spolupráci se SoundCzech.

Z minulého ročníku Czeching Skills

Tomáš Kelar

programový ředitel festivalu Pop Messe, hudebník, producent, pedagog, zakladatel Kabinetu Múz, promotér

Emigroval ve svých sedmi letech s rodinou do UK, kde následně žil a vystudoval vysokou uměleckou školu v Leicesteru. Hned posléze začal spolupracovat s Mute Rec. (Depeche mode, Goldfrapp, Nick Cave), vydavatelstvím, u kterého spolu s projektem Mountaineers nastartoval svou kariéru v hudebním průmyslu. Po návratu, v roce 2004, založil v ČR klubovou sérii Itch my hahaha, která od svého počátku doposud hostila přední jména jako Autechre, Cabaret Voltaire, Clark, Basinski, Mouse on Mars, Young Fathers, Shabazz Palaces a nespočet dalších. Pracovně se podílel na víc jak 2000 koncertech a do ČR pozval přes 800 zahraničních umělců. V roce 2018 získal pro Kabinet Múz ocenění Klub roku, udělené organizací Nouvelle Prague. Itch my hahaha v roce 2016 získalo ocenění Počin roku od organizace Vinyla. Současně se věnuje primárně zavedení festivalu Pop Messe a své kapele Midi Lidi.

Jana Lokšenincová alias Shina

zakladatelka vydavatelství SLNKO RECORDS a jeho hlavní tvůrčí síla, hudebnice, skladatelka, členka skupiny Shina a Longital

Zakladatelka jednoho z nejúspěšnějších slovenských hudebních vydavatelství. Slnko Records funguje už skoro 20 let a vydalo víc než 100 desek. Do rodiny Slnko Records patří například Katarzia, Modré hory, Katarína Máliková, Longital nebo Korben Dallas. Jana Lokšenincová se věnuje vedení labelu a mentorování hudebníků a hudebnic, ale stále se věnuje i své vlastní hudební tvorbě. Zpívá, hraje na bezpražcovou baskytaru a klavír. Píše hudbu i texty. Stále vystupuje se skupinou Longital a kromě toho má na kontě alba s Danem Salontayem a Slavem Solovicem, hudbu pro divadlo Continuo, Gunagu & Elle Danse nebo animovaný film Sneh.

 

 

 

Czeching je hudebně exportní projekt, jehož prostřednictvím stanice Český rozhlas pro mladé Radio Wave podporuje nadějné progresivní kapely v jejich snaze prorazit na zahraniční pódia, ale především do evropského éteru a k posluchačům evropských rádií.

 

 

 

autor: Radio Wave
Spustit audio

Související