Jak zahnat krizi? Pečení chleba je lepší než ketamin
Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly bývalého copywritera čili psavce Jakuba. Ten při psaní reklamních sloganů pociťoval zmar, a tak začal hledat nový smysl života v pěstování kvásku a zadělávání na křupavou šumavu.
Moderátorky Jakubovi, který se nepovažuje za pekaře, ale pouze za člověka, který peče, trochu záviděly, že jde za svým snem po cestě plné mouky a vůně kornspitzů. Ten se však nedal rozhodit a předával své kváskové evangelium. Díky tomu obě uvěřily, že vyměnit nudný job kreativce a volnonožce za divoký svět pečení tvarohových závinů by mohlo být i jejich osudem. Nebo alespoň osudem Ivany, kterou nadchlo, že u tahání těžkých pytlů s moukou se člověk nadře podobně jako při zvedání zátěže na crossfitu. A všichni tři k tomu přikusovali Jakubovy uhlohydrátové výrobky.
Došlo ale i na odkrytí odvrácené strany pekařského dreamjobu – Jakub si na opuštění profese reklamního textaře šetřil pod polštář, aby měl našpórováno alespoň na rok dopředu. Pekařením si totiž na nové bávo a bazén lze vydělat jen těžko. Není to tedy nic pro ty, kteří každou korunku utratí za avokádové chlebíčky. Zuzana zase zmínila své trauma z chození s klukem, který živil kvásek – ten ho totiž vozil všude s sebou a stále ho obdělával.
Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, jak jste v záchvatu lásky k rukodělnému pečivu živili celé odpoledne kvásek a pak ho v záchvatu amoku vylili do záchodu.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.