Jak zvládnout drahotu? Omezte věci, co vám škodí a nestyďte se říct si o pomoc, říká ekonomka Helena Horská

14. duben 2022
Finančák

Taky se občas divíte, jaká suma naskočí na kase v supermarketu, i když si odnášíte jen pár věcí? Zvedly se vám dramaticky náklady na každodenní život a máte obavy, kam až to povede? A na kterých výdajích se dá nejsmysluplněji ušetřit? V novém dílu magazínu Finančák se Iva Hadj Moussa a Richard Vrdlovec zaměřili na problém, který trápí v podstatě všechny –⁠ vysoké ceny.

Z Iviny ankety mezi náhodnými chodci tentokrát vyplynulo, že lidé citlivě vnímají především astronomické ceny pohonných hmot. Někteří přiznávají, že budou muset omezit „drinky a kafíčka“, nebo se dokonce poohlédnout po lépe placené práci.

O tom, jak se vypořádat s vysokými cenami, si tentokrát Iva s Richardem povídali s ekonomkou Helenou Horskou, která se svěřila mimo jiné s tím, jak se s vysokými cenami potravin či pohonných hmot vyrovnává ona a její rodina.

A co odbornice radí lidem, kteří jsou na samé hranici nebo pod hranicí chudoby? A budou ceny ještě růst? Odpovědi na téma zdražování najdete v magazínu Finančák.

autoři: Iva Hadj Moussa , Richard Vrdlovec
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.