Jedno velké nic! Morgan Wallen se asi narodil s pivem v ruce, Hozier zase „pojídá děti“

24. březen 2023

Annabelle se (čerstvě opálená) vrátila z prosluněné dovolené. Není tak divu, že úvodním tématem hitové pitevny Radia Wave byly desky a songy, které rotovala na pláži. „Endless Summer Vacation od Miley Cyrus mi tam skvěle sedlo. Poslechla jsem si teda i Slowthaie, kterej mě hodně překvapil,“ říká o nedávno vydaných albech. Počítadla světových hitparád (resp. těch amerických) tentokrát, i když ne poprvé, vyšvihla Morgana Wallena. Annabellin a Filipův oblíbený mullet je zpátky!

Albová novinka zmíněného amerického zpěváka a kytaristy nazvaná One Thing at a Time je možná až moc velkou porcí „moderního country“, které se nebojí trapových beatů a subbasů. Deska, která se sluní na vrcholu žebříčku Billboard 200 má úctyhodných 36 tracků, moderátoři Velkých čísel se však bavili nad recenzí Pitchforku. V tamní redakci mají jasno, navzdory masivní stopáži podle nich album prezentuje „jedno velké nic“. Filip si navíc všiml, že až znepokojivý počet skladeb má v názvu něco s alkoholem.

„Přiznám se, že jsem trochu zapomněl, že existuje,“ říká Filip o Hozierovi, o kterém podle něj dlouho nebylo slyšet. Alespoň v jeho bublině. Teď má každopádně irský zpěvák a songwriter venku nové EP Eat Your Young, pro které prý bylo inspirací Danteho Inferno. O pojídání dětí by možná zpívat nemusel, ještě když třístopou kolekci vydal na své narozeniny (na svatého Patrika). Ne, teď vážně, Annabelle s Filipem se „textu za roh“ titulního tracku snažili přijít na kloub.

Který track Annabelle poslouchala na záchodě? Kam spěje trend zrychlených písní? A splašili se Ricku Rossovi bizoni? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.