Jiří Krampol: Nenávidím kukuřici

20. květen 2020

Aleš se dnes na úvod snažil vyprávět vtipnou historku o tom, jak jeho kamarádovi upadl vajíčkový chlebíček na telefonní displej a kus vejce natvrdo vytočil číslo jakéhosi pana Leoše. „Tuhle progresivní metodu vytáčení vejcem bychom taky měli zkusit,“ líčil nadšeně Ivaně, která ale z této historky byla spíš rozpačitá. Jiřímu Krampolovi jsme proto raději volali tradičně a vytočili jsme jeho číslo rukou, a ne ruským (nebo jiným) vejcem.

Jiří Krampol, který se narodil roku 1938 ve znamení Raka v Buštěhradě, celý život sportoval. Plaval, šermoval, boxoval a taky hrál tenis. O tenis se svého času pokoušel i Aleš, takže se s tím samozřejmě nezapomněl slavnému herci a dabérovi svěřit. Toho to ale nijak zvlášť neoslnilo a raději se podělil o životně-sportovní moudro, že na tenise jsou nejlepší kecy a sprcha.

Ivana tenisu nerozumí, tak jako obvykle rychle stočila řeč na jídlo. Oblíbené jídlo muže, který v češtině propůjčil hlas Belmondovi, je česnečka. Naopak nesnáší kukuřici a kulajdu. „Máme toho spoustu společného, Jiří,“ snažil se jako tradičně šplhat Aleš. „V žádném případě nemůžu nic z berana, ovce a kozy,“ specifikoval dál své stravovací preference herec, který mimo jiné exceloval v pohádce O princezně, která ráčkovala.

Čtěte také

Moderátor, který vyrůstal na Žižkově a věnoval se také vzpírání, nás zaskočil svou odpovědí na již tradiční otázku „houska, nebo rohlík“. „Rohlík. Protože je to on,“ vypálil hbitě Jiří Krampol. „Joooo, ahaaaa,“ reagovali sofistikovaně Ivana s Alešem na toto netradiční zdůvodnění a znovu tím ukázali, že jako moderátoři jsou skutečně lidmi na svém místě.

V hudebním okénku dostal prostor jeden z nejznámějších mužů s vadou řeči ve světě popu, a to John Paul Larkin aka Scatman John. Ten se stal celosvětově známým v roce 1995 hitem Scatman (Ski Ba Bop Ba Dop Bop), ale bohužel si svou slávu až tak moc neužil, protože v roce 1999 zemřel.

Má Jiří Krampol rád koprovku? Má koprovku rád Aleš? A zajímá to vůbec někoho? Stihla Ivana aspoň jednou zmínit crossfit a aspoň třikrát Jiřímu skočit do řeči? Poslechněte si celý rozhovor a všechno se dozvíte.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.