Jsem team Cardi, říká rapperka Arleta. Na latex na stage ale zatím sbírá odvahu

13. září 2022

„Měla jsem období, kdy jsem se musela převléct do super sexy oblečení, abych mohla nahrávat písničky,“ říká Arleta. Mikrofon postavený mezi dvěma štendry s nejoblíbenějšími kousky svého šatníku ráda používá jako domácí nahrávací studio. „Chtěla bych takhle chodit víc, ale s mojí povahou to není úplně snadný, nejsem úplně body positive.“ Poslechněte si, jak se do Arletina stylu promítá rap, feminismus a dětství v Blatné.

„Když jsem vyšla z puberty, začala jsem chápat, jak je moje máma skvěle oblečená. Ona je hodně výstřední a miluje sekáče. Když mě jako malou v Blatný vodila do školy, vždycky úplně zářila a já se styděla,“ směje se Arleta. Zpětně mámin styl oceňuje a na stage někdy nosí věci, které jí máma našla v sekáčích. Patří k nim černý sametový overal s krátkými nohavicemi nebo růžový latexový komplet.

„Obdivuju rapperky, které jdou ven, vlastní svůj sex a jsou sebevědomé. To je úplně super,“ popisuje. Zároveň se ale sama vždycky necítí na obtažené a odhalující věci. „Mě to baví, obdivuju to z povzdálí a vím, že nikdy taková úplně nebudu,“ vysvětluje Arleta. Poslechněte si, co formovalo její styl, sebevědomí a přístup k sebeprezentaci prostřednictvím oblečení.

Jak Arleta přemýšlí o body pozitivitě? Jak její přístup k módě ovlivňují oblíbené rapperky? A do čeho se ráda obléká na stage? Poslechněte si v podcastu Šatníky.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.