Klidový režim producenta dné: Vynechal jsem sladkobol a přílišnou rozjuchanost

9. listopad 2020

Hudební selekci kytarových písní připravil v rámci speciálního vydání Plejáku producent „naturalistického ambientu“ Ondřej Holý. Pod hlavičkou projektu dné vydával už v nultých letech, jeho dlouhohrající debut These Semi Feelings, They Are Everywhere z roku 2016 byl také Deskou týdne Radia Wave. Teď dné vybírá realisticky pozitivní písně do neklidné doby.

Po harmonizujícím japonském ambientu, který vybíral hudební publicista Karel Veselý, teď svůj antiúzkostný playlist sestavil producent dné – soustředil se výhradně na rychlejší kytarové tracky. „Chtěl jsem se vyhnout klidné hudbě, při které člověk tklivě přemítá a kouká z okna. Měla by to být čistá energie, kde vnímáte jen pěkné akordy a melodie,“ říká k výběru.

Playlist působí při poslechu neinvazivně a uklidňujícím dojmem. „Vynechal jsem tzv. sladkobol a snad i přílišnou rozjuchanost.“ Realisticky pozitivní výběr je podle něj ideální kombinací do jakékoliv situace – tím spíš se může hodit právě teď během karanténních opatření v souvislosti s koronavirovou pandemií.

„Také do toho nikdo moc nebuší, ani se neschovává v lo-fi mlze,“ dodává k selekci dné. Mezi pečlivě vybranými kytarovkami nechybí ani americký písničkář a producent (Sandy) Alex G, kterého můžete znát i z playlistu Radia Wave.

Vyhněte se na chvíli vlezlým melodiím, užijte si poctivé písničkářství s pěknými akordy a poslechněte si Klidový režim producenta dné

PLAYLIST:

Momma – Sidewalk
Porches – Car
Pants Yell! – Rue de la Paix
Jonatan Leandoer96 – Wooden Girl
Tall Friend – Oats
Ghost Orchard – Bunny
Someone Still Loves You Boris Yeltsin – Lower The Gas Prices, Howard Johnson
Soccer Mommy – Henry
Land Of Talk – Yes You Were
Cornelius – Breezin’
Girlpool – Sleepless
Joy Again – Rain Brain
Jay Som – Our Red Door
Alex G – Bug
Roly Poly Rag Bear – Peppermint Rainbow
Mk.Gee – Isn’t It So Convenient
Pure Bathing Culture – Dream The Dare
Title Fight – Mrahc
Glass Ghost – Like A Diamond

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.