Kouč Karel Šoral: Smrtí končí život, ale ne vztah k těm, kteří odešli

20. únor 2022

„Ptal jsem se doktora, jestli je možné, aby kvůli nějakému prášku během pár hodin odešly životně důležité orgány čerstvě osmnáctiletému zdravému chlapci. Jedním slovem odvětil, že ano,“ říká k tragické smrti svého syna akreditovaný kouč Karel Šoral.

„Je to obrovská díra v srdci, kus něčeho z vás zmizí. Po tom roce jsme jako rodina ve stádiu, kdy se ta díra zacelila jizvou. Ta jizva je furt čerstvá, citlivá a nikdy nezmizí. Mám ale takové podezření, že tím nejtěžším rokem jsme si už prošli a jako rodina jsme to zvládli dobře, přemítá Karel.

A co se vlastně stalo? „Údajně si Matěj tu noc vzal nějaký prášek, usnul a už se neprobudil. Mysleli jsme si, že vyspává kocovinu. Naše informace jsou takové, že to jsou prášky, které se šíří mezi dětmi už na základních školách, a ty školy o tom nevědí, anebo vědět nechtějí. Paní doktorka z Bulovky nám říkala, ať se o tom snažíme mluvit a šíříme osvětu.“

Řešila celou událost také policie? „Ano, řešila. Byla nařízena soudní pitva, kde bylo zjištěno, že Matějovi díky těm práškům během několika hodin odešly játra a ledviny. Kriminálka se z jeho telefonu snažila získat jakékoli informace, které by pomohly přiblížit, co to bylo za prášky a kde se vzaly,“ přibližuje Karel Šoral.

Jak se Karel s odstupem roku na celou událost dívá? Jak to jako rodina zvládají? Věří na posmrtný život? A komu se nejvíce svěřuje? To všechno se dozvíte v aktuálním díle Pochlap se.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.