Kvér: Jak moc je opera gay

4. březen 2014

Kvér po delším čase a těžších tématech zabrousil opět do kultury. Našim hostem byl operní zpěvák Josef Škarka, s nímž jsme se bavili o teplých skladatelích, o gayích v opeře a hodně jsme – jak je našim zvykem – naťukli i jeho životní příběh.

Josef jako malý kluk zjistil, že v hrdle nosí zlato a umně jej přetvořil ve dráhu profesionálního umělce.

V závěru pořadu jsme se vypravili do Británie, protože v Londýně probíhal jeden z největších gay a lesbických filmových festivalů v Evropě. Ředitel festivalu Mezipatra Aleš Rumpel prozradil, které snímky ho zaujaly a mají tedy šanci se objevit v programu letošních Mezipater. Bavili jsme se o mediálním obrazu této třetí největší filmové události v Británii a o publiku, které jí navštěvuje.

Celý Kvér si můžete poslechnout v JUKEBOXU

Josef Škarka vystudoval AMU u profesora Miloslava Podskalského. Pěvecký kurz absolvoval u Gabriely Beňačkové a mistrovský kurz u José Cury ve Francii. Za svou kariérní dráhu získal např. druhé místo v kategorii opera v Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech, také dostal cenu Národního divadla v Brně spojenou s hostováním v sezóně 2010/2011 a také obdržel cenu generálního ředitele Českého rozhlasu spojenou s nahráváním pro ČRo.

autoři: Josef Rabara , Bára Šichanová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.