Kvér: Stávka? Stávka DJů a Štěpán „Olivie“ Turek

4. květen 2013

První květnový Kvér se po očku vrátil k březnovému večeru v NoD a diskusi na téma „Konec travesti v Čechách?“, kde vystoupil taky Štěpán „Olivie“ Turek s kapelou The Jitrnice Zdarma.

Pokud tápete, o koho se jedná, stačí říct Stávka DJů a hned máte jasno – SuperStar a rok 2005. Kdo říká, že tuhle talentovou soutěž nezaregistroval, nevěříme mu! Jak se vlastně ze Štěpána stala Olivie a jaká je její zkušenost s českými pěveckými soutěžemi a bulvárem? Jaké byly Štěpánovy hudební začátky a jaká hudba mu je blízká? Poslechněte si rozhovor a dozvíte se víc nejen o Oliviině hudebním vkusu.

Událostí tohoto týdne je bezpochyby coming out basketbalisty NBA Jasona Collinse. Čím je jeho otevřenost revoluční a jaké vzbudila reakce? Převážně kladné, za odvážný čin amerického sportovce pochválil dokonce i prezident Barack Obama. Český prostor je bohužel o podobné události zatím ochuzen, škoda. A proto, jaké gay a lesbické osobnosti vlastně známe? Ptali jsme se v anketě, která dotazované většinou zaskočila a chrlila především zahraniční jména typu Elton John. Doufáme v lepší zítřky a českého hrdinu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.