Lack of Afro vydává hudbu již 15 let a jeden úspěch střídá druhý. I jeho nové album Square One si zaslouží vaši pozornost

15. září 2023

Byli jsme velmi potěšeni návratem Lack Of Afra, který přichází na scénu s novým albem Square One. Nové desky na nás v následujících týdnech a měsících chystají také The Next Movement, The Jazz Defenders nebo brazilec Ed Motta, od kterých jsme zahráli nejnovější singly. Pravidelnou rubriku Groove Window tentokrát obsadil britský kytarista a skladatel Ed Black, se kterým nás tak trochu seznámil zpěvák kapely Yakul James Berkeley, který s ním před rokem vydal společné EP.

V úvodu jsme servírovali skladbu I Love The Way You Do, za kterou stojí Danny Kane a Princess Freesia. O remix se postaral švédský producent Opolopo a spolu s původní verzí je k poslechu tady.

Album Never Coming Down od švýcarského funkového tria The Next Movement, můžeme čekat už koncem listopadu letošního roku. Tento týden z něj vypustili další single Is It Real?

Lack of Afro zapracoval na nové desce Square One, která vyšla tento týden a jak už jsme u něj zvyklí, pozval si na ni vynikající zpěváky, kteří mu pomohli dílo realizovat.

Již koncem října přijíždí MonoNeon do Olomouce a Prahy poprvé ne jako člen Ghost-Note, ale se svojí vlastní tvorbou. Stane se tak v obou případech díky festivalu Mladí ladí jazz, nejprve 27. října v olomouckém Jazz Tibet Clubu a o den později v Holešovické tržnici na Mladí ladí festu 2023. A s čím přijede? Po nové desce tu od něj máme další tvorbu - EP Wonderland's Disaster Queen. 

Na jaro příštího roku chystají The Jazz Defenders svoji třetí studiovou desku, ze které tento týden představili první dvě ukázky. A zatímco úvodní single Rolling on a High jste měli možnost slyšet v našem vysílání, skladbu Looking Back, která jej doprovází, si můžete vychutnat na odkazu níže. U obou asistoval za rapovými vokály Doc Brown.

Pravidelná rubrika Groove Window představila kytaristu, zpěváka a producenta, který se jmenuje Ed Black, říká si edbl a má za sebou několik zajímavých spoluprací.

Behind The Tea Chronicles se jmenuje deska, kterou na 20. října chystá brazilský muzikant Ed Motta. Již druhý singl z ní, skladbu Slumberland, vypustil do světa i s animovaným lyric videem.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.