Láska, sex, jmelí a Pelíšky. Proč máme o Vánocích přítulnou náladu?

24. prosinec 2022

„Já si ráda dělám nové tradice a rituály. Na takové ty rigidní vánoční rituály nedám, ale příjemný je určitě ranní, odpolední a večerní sex,“ popisuje své oblíbené vánoční zvyky jedna z respondentek pořadu Pot. Další z respondentů přiznávají, že si o Vánocích dopřávají jídlo, procházky do přírody i do kostela, nebo dívání se na film Pelíšky. A na co se o svátcích nejraději dívají moderátoři Eliška Soukupová a Karel Vladyka?

Jak přijdou Vánoce, tak nemůžu říct, že nechci, aby se kvůli mě Colin Firth naučil portugalsky, letěl za mnou a veřejně mě požádal o ruku,” referuje Karel o romantickém vánočním filmu Láska nebeská. Na ten nedá dopustit ani Eliška: Já chci, aby mi na dveře zazvonil Andrew Lincoln s nápisy, jak moc mě má rád.” Tento film dnes může v některých ohledech působit zastarale, a tak Eliška s Karlem navrhují jeho nový, modernější konec.

Zastarale mohou působit i některé vánoční tradice. „Překvapilo mě, kolik evropských vánočních tradic má silný sexuální podtext. Jsou zakořeněné ve snaze o fertilitu a hledání si manžela,“ říká Karel a připomíná například populární zvyk líbání se pod jmelím.

Podle moderátorů Potu není na škodu si vytvořit vlastní tradice a Vánoce si trochu okořenit – svátky v nás totiž často probouzejí smyslnou náladu a vnitřní chvění. Respondenti a respondentky Potu v něm navíc svěřují své niterné sexuální fantazie spojené s Vánoci, jako například „sex u krbu ve stylu Lídy Baarové.“

V čem jsou sexy vánoční světýlka? Jak si vykouzlit manžela nebo manželku skrze halušky? Jak vypadá sexuální pozice „Jízda na divokých saních”? A kterou novou sexy pozici vymysleli Karel s Eliškou? Poslouchejte hotcast Pot.

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio