Lightning Glove zvou do showroomu vyprázdněnosti. Streamujte exkluzivně nové album Irrelevant Dreams

15. březen 2018

Post-raveová skupina Lightning Glove vydává dlouho očekávanou deskou Irrelevant Dreams. Cesta do imaginárního pekla je dlážděná sociálními tématy a hudebně se tu potkává bass music, footwork, dub, dark wave a post-punkový étos a výchozím materiálem je rave. Album Irrelevant Dreams, které vychází u brněnského labelu Nona Records, můžete slyšet v premiéře prostřednictvím Radia Wave.

Podle slov zpěváka Honzy Bělíčka se do alba otiskly nenaplněné touhy hudebníků ze střední Evropy, kteří se chtějí napojit na globální scény, ale realita jejich každodenního života jim to nedovolí. Od toho pochází také název nahrávky Irrelevant Dreams. Na desce najdeme šest klaustrofobických skladeb, ve kterých se mísí halucinogenní hymny s raveovou smrští imaginárního klubového pekla. V textech se promítá realita pozdního kapitalismu a politická témata, která k Lightning Glove neodmyslitelně patří. Ukazují, jak odcizeně se jeví svět za denního světla potom, co celou noc strávíte na raveu. Zvou do showroomu vyprázdněnosti, jak zní v překladu název jednoho z tracků.

Lightning Glove studovali hudební dystopie při hraní Pro Evolution Soccer

03266487.jpeg

Postraveová formace Lightning Glove, která má stejně blízko k punku i k elektronice, se v textech opírá o sociální témata, podobně jako třeba Rage Against the Machine. Proto sourozenci Jan a Ondřej Bělíčkovi, tvořící dvě třetiny Lightning Glove, nezapomínají v dalším díle rubriky High Five zmínit desku Evil Empire. Motivem jejich hudby je úpadek společnosti ovládané korporacemi jako vystřižený z kyberpunkových vizí Williama Gibsona, podpořený nervními dystopickými beaty, které vyrůstají z inspirace temnou taneční scénou, jižanským rapem, ale taky metalem. Lightning Glove můžete vidět hrát v sobotu na olomouckém PAFu.

Jednotliví členové se před vydáním alba věnovali svým vlastním projektům (např. Dizzcock, Sister / Body). Vydání společné desky se nakonec ujal progresivní brněnský label Nona Records. A výrazně se na ní podepsal i berlínský zvukový mág Rashad Becker z labelu PAN. Deska vyjde na vinylu a bude rituálně vypuštěna do světa, jak popisují sami Lightning Glove, v sobotu 24. března za asistence Dwellings, spřáteleného britského projektu Chrise Haslama (GNOD, Tesla Tapes), v brněnském klubu Herna.

autor: Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.