Magid: Za výhru Chalupeckého bych zaplatil kustodky

18. říjen 2013

…a techniku. Aby mi tam ty věci měl, vzhledem k současné situaci, kdo pouštět.“ Ve finále Ceny Jindřicha Chalupeckého je Václav Magid už podruhé. Na výstavě nominovaných ve Veletržním paláci vystavuje instalaci nazvanou Nevyřešené problémy formy, složenou z revolučních hesel převedených do hudby a následně na papír.

Umělec, kurátor a filozof Václav Magid ve své tvorbě zkoumá vzájemné pozice umění, filozofie, estetiky a sociální sféry. Je kurátorem Galerie 207 a jeho texty můžete číst mimo jiné v A2, Labyrint Revue nebo ve Flash Art. Jak popisuje vztah a napětí mezi různými formami? Dalo studentovi několika vysokých škol víc studium na AVU, UMPRUM nebo Filozofické fakultě UK? Jaké české galerie považuje za zajímavé? Celý rozhovor si poslechněte tady.

Vítěz čtyřiadvacátého ročníku Ceny Jindřicha Chalupeckého získá finance na další výstavu v Národní galerii a šestitýdenní stipendijní pobyt v New Yorku. Vyhlášení proběhne 15. listopadu na slavnostním ceremoniálu v Národní galerii. Ve finále jsou: Daniela Baráčková, Dominik Lang, Richard Nikl, Aleš Čermák a Václav Magid. Oficiální stránky Ceny Jindřicha Chalupeckého najdete tady.

Spustit audio