Manon Meurt chtějí do světa

11. březen 2014

Hostem úterního On airu byli Manon Meurt, mladá čtveřice z Rakovníka, která v únoru vydala debutové EP – to si kromě digitální verze budete moci pořídit i fyzicky na limitovaném vinylu.

„Desku jsme ještě nevypustili, čekáme právě na vinyly, abychom to pak mohli rozdávat po koncertech,“ říká Vojta, jeden z členů rakovnického kvartetu. Peníze na realizaci desky se podařilo sehnat díky kampani na portálu Hithit a v průběhu jara by mělo dojít na křest a samozřejmě s tím spojené koncerty. Milník své kariéry ale už Manon Meurt určitě odehráli, podařilo se jim to v pražském Divadle Archa, kdy předskakovali slavným My Bloody Valentine.

„Začalo to tím, že jsme se s nimi vyfotili,“ smějou se kluci, když rozklíčují, jak se do té doby v podstatě neznámá kapela katapultovala mezi největší objevy domácí nezávislé scény. Celý rozhovor, ve kterém došlo i na tajemství názvu kapely, si můžete poslechnout tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.