Marjari jsme měli jako první oznámenou interpretku. Hezky to vyšlo, říká organizátor V sadě skví

9. květen 2023

Mezi 12. a 13. májem proběhne v Björnsonově sadu v Brně pilotní ročník festivalu V sadě skví. Propojení s hitparádou neobjevených je téměř nepřehlédnutelné – v lineupu totiž najdeme jména jako Marjari, prazdniny, Barbora Cihak, Méta Monde nebo Hello Marcel. Za Terezou a Filipem do Startéru zavítali organizátoři festivalu Ivo a Saša, aby prozradili, na co se můžete těšit, pokud ve zmíněném termínu do Brna vyrazíte. Jak vůbec organizace podobného festivalu probíhá?

„Marjari jsme měli jako první oznámenou interpretku. Hezky to vyšlo,“ komentuje s úsměvem propojení Startéru a V sadě skví hlavní organizátor festivalu Ivo Krejčiřík. Českobudějovickou písničkářku měli v lineupu domluvenou ještě než se stala vítězkou letošního ročníku. Na dvou šapity krytých festivalových stagích se během pátku a soboty představí okolo dvaceti nadějných jmen tuzemské hudební scény.

Saša Vogeltanzová, která je v rámci organizačního týmu V sadě skví vedoucí produkce, blíže popisuje místo konání (Björnsonův sad) i některé komplikace, které mohou při plánování nastat. „Ten areál je tak trochu Central Park. Je tam strašně moc stromů a na jaře to funguje úplně nejlíp. Myslím si, že to dodává atmosféru celému festivalu,“ říká. „Nejtěžší je, když zjistím, že třeba nějaká technika není dostupná.“

Během celého dílu zněly písničky, které souvisí s festivalovým lineupem.

Jaká úskalí může mít organizování hudebního festivalu uprostřed sadu? A bude mít V sadě skví druhý ročník? Poslechněte si mimosezónní speciál Startéru s organizátory Ivem a Sašou.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.