Milan Cais: Hnědá je nádherná barva

17. květen 2023

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl zpěvák a bubeník skupiny Tata Bojs Milan Cais. Renesanční muž, který má navíc pořad na naší sesterské stanici Český rozhlas Vltava, v rozhovoru mimo jiné prozradil, že nemá problém skoro s žádnou barvou.

„Pokud mluvíme o obraze, tak každá barva se dá použít, když se použije dobře,“ svěřil se výtvarný umělec a textař. Nás ale zajímalo, kterou barvu by si nevzal na sebe. I tam byl ale Milan shovívavý a na Alešovo tvrzení o tom, že nikdy nepochopil smysl hnědé, opáčil, že hnědá je nádherná barva.

Zjistili jsme ale i to, že z trojice „kámen – nůžky – papír“ upřednostňuje Milan kámen, který je dle jeho názoru stabilní, neohrožený a má paměť. V hudebním okénku jsme si tematicky pustili písničku od Tata Bojs Attention aux hommes, kterou má Ivana ráda a nebojí se to říct.

Myslí si Milan sám o sobě, že je dobrým člověkem? Jak na to, aby byl člověk v životě šťastný? A jakou rasu psa má hudebník doma? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.