Miminko po třicítce is the new black. Kdy je správný čas na množení?

25. prosinec 2019

Moderátorky Buchet tentokrát ve studiu, které znamená svět, přivítaly mladou produkční Báru. Ta má stres, protože ji máma otravuje, že chce být babičkou a pod stromečkem rozdávat dupačky. Dredatá Brňačka Bára sice porod v budoucnu zvažuje, ale ještě si chce užít vysedávání v hospůdkách a pogování na fesťácích.

Buchty s Bárou probíraly pro a proti rodičovství a shodly se na tom, že v případě zvažování množení je nejlepší nevědomost o tom, jaká je odvrácená stránka plození. Zuzana jako jediná matka v trojici vysypala z rukávu asi třicet negativ, která se pojí se slehnutím, aby pak zaníceně tvrdila, že mít děcko je bomba. Základní zápory jsou: ekologická zátěž planety, nemožnost se vyspat a chodit do již zmíněných barů, absence volného času a osobní svobody. Klady jsou naopak to, že vás miminko začne časem hladit po tváři a samozřejmě vám přijde geniální a nejkrásnější. Ivana po tomto výlevu začala tvrdit, že mimísko radši mít nebude, a Bára zas byla ráda, že jí konečně někdo řekl pravdu.

Nebyly by to Buchty, aby nezabředly do úplně jiných vod: probraly také, jaký je optimální počet dětí, a také trochu pomluvily Tomáše Kluse a brněnské městské liberály.

Chcete si zabrečet u vzpomínky na to, jak vám máma kňourala do telefonu, že všechny kámošky z práce už mají vnoučátka? Pusťte si do uší a hlavně duše Buchty a uvědomíte se, že otravnou mámu nemáte jen vy.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.