Modeschau o japonských vintage kimonech a modern girls

16. září 2015

Ve 20. a 30. letech se japonská společnost otevřela evropským vlivům. V japonské kultuře, životním stylu i v módě kimon se začaly objevovat prvky secese a art deca. Ženy s nadšením sledovaly mladé „modern girls“, zkráceně „moga“, které začaly chodit do zaměstnání, vydělávaly si vlastní peníze a večery trávily společenskou zábavou v kavárnách a na tanečních zábavách.

Právě na tohle barevné období japonské módy se specializuje stylistka Kumie Holý, která společně s fotografkou Yoshimi Yokoyama chystá módní přehlídku a výstavu vintage kimon v Praze. Komentovaný catwalk výjimečných kimon z 20. a 30. let můžete vidět v úterý 22. září od sedmi večer v Písecké bráně v pražských Dejvicích. Organizátorky vzkazují, že vstup v kimonu je volný a originální styling a zapojení japonských prvků do současného evropského oděvu více než vítané.

Poslechněte si rozhovor o kimonech, chystané show a navazující výstavě.

Playlist:
Cokiyu – Mirror Flake (Flau)
Naoki Shinohara – Timeless (Metrolux Music)
Stereociti – Klass (Mojuba)
Wata Igarashi – The Summon (Midgar)
Kyoka – 23 iSH (Raster-Noton)
Aoki Takamasa + Tujiko Noriko – 26th Floor (Fat Cat Records)
YMCK – Go! YMCK, Go! (Avex Entertainment Inc.)

 

v úterý 22. září můžete v Písecké bráně v pražských Dejvicích vidět komentovanou módní přehlídku japonských kimon z 20tý...

Posted by Modeschau on 15. září 2015
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.